شروع کمپاین سراسری واکسيناسيون به هدف ریشه کن کردن پولیو در افغانستان

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) از آغاز نخستین کمپاین سراسری تطبیق واکسین پولیو در سال ۲۰۲۲ در افغانستان خبر داده است. قرار است در این دور ۹،۹ میلیون کودک در این کشور واکسین شوند.

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد در اعلامیه‌ای خبرداده است که روز دوشنبه (هفدهم ماه جنوری) کمپاین چهار روزه تطبیق واکسیناسیون پولیو یا فلج کودکان در افغانستان آغاز شده است.

در این اعلامیه یونیسف آمده است که در آخرین کمپاین تطبیق واکسین پولیو در سال گذشته میلادی، ۸،۵ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین شدند. در این کمپاین در ماه نوامبر سال گذشته ۲،۶ میلیون کودک که سال‌ها از واکسین محروم بودند، برای نخستین بار ‌واکسین شدند.
یونیسف می‌گوید که افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی گواه ثبت کمترین میزان واقعات مثبت پولیو یا فلج کودکان بود و به این ترتیب فرصت بی‌پیشینه‌ای برای محو این بیماری در افغانستان فراهم گردیده است.

بر بنیاد اعلامیه یونیسف، در سال گذشته میلادی چهار مورد مثبت فلج کودکان در افغانستان ثبت شده است که سه واقعه در ولایت کندز و یک واقعه در ولایت غزنی بوده است.

آلیس آکونگا، نماینده یونیسف برای افغانستان می‌گوید که یونیسف تلاش می‌کند تا همه کودکان در افغانستان در برابر فلج و سایر بیماری‌های قابل پیشگیری واکسین شوند: «امسال ما باید تلاش‌ها را تشدید کنیم تا واکسین فلح کودکان را به هر کودک برسانیم تا این بیماری را برای همیشه ریشه کن کنیم.»
داکتر داپنگ لو، نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان نیز به این باور است که سال روان میلادی بهترین فرصت برای محو بیماری فلج در افغانستان است: «برای رسیدن به این هدف ما پنج دوره کمپاین دیگر را برای این سال برنامه ریزی کرده ایم و بسیار مهم است که این حرکت را حفظ کنیم تا به هدف نهایی خود، یعنی به صفر رساندن این بیماری برسیم.»

از آنجایی که کارمندان صحی نقش مهمی در هر کمپاین واکسیناسیون ایفا می‌کنند، یونیسف از همه متنفذان و بزرگان جوامع خواسته اند تا از کارکنان صحی برای پیشبرد موفقانه کمپاین واکیسناسیون حفاظت و با آن‌ها همکاری کنند.

افغانستان و پاکستان از کشورهایی هستند که هنوز هم بیماری فلج کودکان در آن‌ها به گونه کامل محو نشده است. هر سال چندین بار یونیسف کمپاین محو واکسین پولیو را در افغانستان راه اندازی می‌کرد، اما ناامنی‌ها و همچنین باورهای سنتی و مخالفت‌ها سبب محروم ماندن شمار زیادی از کودکان از واکسین می‌شد.

نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button