نقش مادر در شکل‌دهی روان و شخصیت فرزندان

مادر، نخستین آموزگار در خانواده، اولین کانون یادگیری اولاد بشر به‌شمار می‌شود.
مادر و خانواده، تاثیرگذارترین نقش در شکل‌دهی بینش، منش، شعور و شخصیت طفل بازی ‌می‌کند. خانواده کانونی است که آرامش و امنیت روانی و جسمی طفل در آن تامین می‌شود. هرکس از همه غم‌ها به این کانون زیبا،  مطمین و پرمهر پناه می‌برد.
گفته می‌توانیم که خانواده زیباترین و پر‌مهرترین جای در دنیا است؛ جایی‌که انسان عشق ، دوستی و صداقت را در آن می‌آموزد و آخرین پناه‌گاه برای همه موجود است.
اعضا و  صاحب این کانون زیبا و مطمین انسان‌ها  است. خانواده کوچک‌ترین بخش یک جامعه است؛ جایی که می‌توان همه غم‌ها و سختی‌های خود را در آن فراموش کرد و جایی که می‌توان از آن انسان‌های مفید و سودمند برای جامعه تقدیم‌کرد. این مکتب انسانی با داشتن استادان مهربان و دلسوز چون پدر و مادر می‌تواند  فرزندان خود را تربیت کند و در شخصیت و آبروی خانوادگی و سلامت جامعه خود فکر کند.
متاسفانه، اگر از چشم حقیقت‌جو به جامعه امروزی خود بنگریم می‌بینیم که یگانه مشکل بزرگ جامعه و کشور ما که باعث عقب‌ماندگی و جنگ‌های ویرانگر در کشور گردیده، همانا از تربیت نادرست اطفال و جوانان در خانواده منشا‌ می‌گیرد که این مسوولیت بس بزرگ به دوش خانواده است.‌
وقتی که به یک جوان صلاحیت فکر‌کردن به آینده‌اش داده شود و یا به او منحیث یکی از افراد خانواده حق نظر‌دادن داده شود و چگونگی آداب معاشرت یک انسان سالم فهمانده شود، هیچ‌گاه جامعه دچار بحران نمی‌شود. هنگامی که  یک کودک و یا جوان در کانون خانواده احترام ‌شود، اطمینانش در زنده‌گی بیشتر شده و احساس شخصیت و اهمیت می‌نماید‌.
برعکس آن، اگر یک کودک و جوان در خانواده مورد توجه و احترام نباشد و در امور با آن مصلحت نشود، احساس بی‌اهمیتی و کم‌قیمتی می‌نماید؛ در این صورت، دست به کارهای غیرقانونی می‌زند که منجر به فاسد شدن خودش و جامعه و هم‌چنان باعث پایین‌آوردن سطح شخصیت و آبروی فامیلی خویش می‌گردد؛ و ما شاهد این‌گونه اتفاقات درجامعه امروزی خویش هستیم.
امروز، متاسفانه اکثریت ‌آموزه‌ها و حادثات به‌ ظاهر جذاب انعکاس‌دهنده تعلیم نادرست برای اطفال و جوانان است. پس باید به اهمیت خانواده که جای آموزش اولین تجربه‌ها در حیات اجتماعی بوده و رول مهمی در ساختار شخصیت انسان‌ها دارد، پی ‌برده و جهت حفظ قداست، ابروی و پرستیژ خانواده کوشید.
برای این‌که جامعه‌ای با شهروندان پیشتاز، بارور، خوش‌بین و مفید داشته باشیم، اول باید به ارتقای سطح آموزش دختران امروز که آموزگار و مادران نسل فردا می‌باشند، بذل توجه صورت‌گیرد.

نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button