بحران اقتصادی حیات 20 میلیون افغانستانی را با خطر مواجه کرده است

کمیته بین‌المللی نجات در یادداشتی هشدار داده است که بحران عمیق اقتصادی در افغانستان زندگی 20 میلیون شهروند این کشور را با خطر مواجه ساخته است.

کمیته بین‌المللی نجات با نشر یادداشتی در وبسایت خود نوشته است: «در حالی که چرخه سیاست در افغانستان می‌چرخد، این افغان‌های عادی هستند که از فروپاشی اقتصادی رنج می‌برند».

این کمیته افزوده‌است: «۴۳ درصد از جمعیت افغانستان با کم‌تر از یک وعده غذایی در روز زندگی می‌کنند، سطح بدهی خانواده‌ها به دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت مواد غذایی در حال افزایش است».

به گفته این کمیته، گزارش‌ها از ازدواج و کار شاقه کودکان و همچنین فروش اعضای بدن در میان مردم در حال افزایش است.

این کمیته همچنین گفته‌است که توانایی آژانس‌های سازمان ملل و دیگر سازمان‌های ارائه خدمات حیاتی در افغانستان به دلیل کاهش بودجه کاهش یافته‌است.

این کمیته از جامعه جهانی خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شده و گفته ‌است جامعه جهانی باید برای جلوگیری از گسترش بیش‌تر قحطی احتمالی، بر محافظت از جان افغان‌های بی‌گناه تمرکز کند.

پیش‌تر، اداره بازرس ویژه امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) نیز درباره بحران انسانی در افغانستان هشدار داده و گفته ‌بود که گرسنگی شدید زندگی ۱۹ میلیون نفر را تهدید می‌کند.

این اداره با نشر گزارش سه ماهه‌اش گفته ‌است که ۶ میلیون نفر در افغانستان با شرایط نزدیک به قحطی روبه‌رو ‌اند.

در گزارش سیگار آمده‌است که سازمان‌های کمک‌رسان به دلیل کمبود بودجه با کاهش چشمگیر مواد غذایی و اضطراری دست و پنجه نرم می‌کنند.

این نهاد افزوده که در ماه‌های آینده، سطح گرسنگی میان مردم افغانستان به دلیل کمبود بودجه نهادهای کمک‌رسان شدیدتر خواهد شد.

سیگار همچنین درباره کاهش کمک‌های اضطراری تا ماه نوامبر سال جاری میلادی هشدار داده و گفته ‌است که این کمک‌ها تنها به ۸ درصد جمعیت در افغانستان می‌رسد.

این نهاد امریکایی گفته ‌است که نیمی از جمعیت افغانستان با کم‌تر از ۱٫۹۰ دالر در روز زندگی می‌کنند.

Back to top button