Trending

تجارت به نام «خبرنگار» هم‌چنان ادامه دارد

گزارش: مهدی انصاری

هشدار تند خبرنگاران در پیوند به معرفی هفت تن به نام خبرنگار از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان. انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان به فدراسیون خبرنگاران پاکستان هفت تن را به عنوان افراد زیر تهدید و خبرنگار معرفی کرده است.
اسنادی که به دست رسانه‌ها رسیده است نشان می‌دهد که حجت‌الله مجددی، رییس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان هفت تن را به فدراسیون خبرنگاران پاکستان به عنوان افراد زیر تهدید معرفی کرده است.
در این سند آمده است که آقای مجددی از فدراسیون ژورنالیستان پاکستان و سازمان‌های بین‌المللی در خواست نموده است تا این افراد را در پروسه انتقال به کشورهای اروپایی همکاری کنند.
هم‌چنین در این سند آمده است که این چهره‌ها، برجسته‌ترین چهره‌های مدافعان حقوق ژورنالیستان بوده و شدیدا مورد تهدید هستند و در چنین شرایط نیاز است تا با فامیل‌های‌شان از افغانستان انتقال داده شوند.
در همین حال، شماری از خبرنگاران در پیوند به لیست منتشرشده از سوی این انجمن می‌گویند که این افراد خبرنگار نبوده و چهره سرشناس و مطرح رسانه‌ای نیستند.
در همین حال در تازه‌ترین اعلامیه منتشرشده از سوی این انجمن، صادر شدن این مکتوب از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان را رد کرده و آن را توطیه مغرضانه و حسودانه علیه انجمن، می‌داند.
در ادامه اعلامیه آمده است که رهبری انجمن به منظور روشن شدن صحت و عدم صحت این نامه منتشرشده از سوی انجمن، از خبرنگاران داخلی و خارجی می‌خواهد تا از فدراسیون خبرنگاران پاکستان خواستار معلومات بیشتر شوند که آیا این افراد به آن فدراسیون معرفی شده‌اند یا خیر. در این اعلامیه از خبرنگاران خواسته شده است که بعد از روشن شدن صحت و یا عدم صحت این نامه نتیجه را همگانی سازند.
اما روح‌الله نوری، یکی از خبرنگاران به روزنامه پنجره می‌گوید: «تمام نهادهای حامی خبرنگاران در کشور کارهای پروژه‌ای انجام می‌دهند و هیچ یک از این نهادها به خبرنگاران کار نکرده و پول‌هایی که از طرف نهاد‌های بین‌المللی به خبرنگاران کمک می‌شود حیف و میل کرده و اعضای خانواده خود را خارج از کشور انتقال می‌د‌هند.»
هم‌چنین وی گفته است، لیست تازه‌ای از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان به فدراسیون ژورنالیستان کشور پاکستان ارسال شده که خبرنگاران این افراد را نمی‌شناسند و هیچ کدام این افراد هویت رسانه‌ای ندارند و مورد تایید خبرنگاران نمی‌باشد.
آقای نوری در ادامه سخنانش می‌افزاید که بعد از سقوط دولت پیشین و حاکم شدن دوباره طالبان در افغانستان اکثر رسانه‌های کشور در حال سقوط اند و شماری از خبرنگاران در بدترین شرایط اقتصادی و نبود امنیت جانی زنده‌گی می‌کنند.
مصطفی شهریار، یکی دیگر از خبرنگاران به روزنامه پنجره می‌گوید: «نهادهایی که به نام حامی خبرنگاران در طول بیست سال گذشته راه‌‌اندازی شده بودند، اما هیچ کاری به خبرنگاران نکرده و فقط دوکان بساز و بفروش به راه انداخته و از نام مقدس خبرنگار سوءاستفاده می‌کنند.»
آقای شهریار به ادامه سخنانش می‌افزاید که جمع کثیری از خبرنگاران کشور که اخیرا حرکتی را تحت عنوان «حرکت دادخواهی خبرنگاران» به منظور جلوگیری از سوءاستفاده به نام خبرنگاران توسط نهادهای مدافع خبرنگاران و رسانه‌ها شکل داده‌اند.
هم‌چنین وی می‌گوید، این نهادها تا زمانی که از سوی ما مشروعیت نگرفته، به رسمیت نمی‌شناسیم و فهرستی که به تازه‌گی از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان منشر شده است که گویا این افراد جان‌شان در خطر است، هیچ یک از این افراد را خبرنگاران کشور نمی‌شناسند و از فدراسیون ژورنالیستان کشور پاکستان می‌خواهند این افراد را به کشورهای اروپایی انتقال ندهند.
مریم هوتک، یکی دیگر از خبرنگاران کابل به روزنامه پنجره می‌گوید: «نهادهای حامی خبرنگاران در طول بیست سال گذشته برای خبرنگاران کاری انجام نداده و این نهادها از نام خبرنگار سوءاستفاده کرده و به نام خبرنگار تجارت کرده‌اند.»
خانم هوتک گفته است، در حال حاضر نیز بعضی از نهادهایی که قبلا به حمایت از خبرنگاران ایجاد شده بودند می‌خواهند که استفاده سو نموده و کسانی را که خبرنگار نیستند و هیچ تهدیدی آن‌ها را متوجه نیست به بیرون از کشور انتقال دهند.
خواست تمام خبرنگاران از سازمان‌های بین‌المللی و از حکومت طالبان این است که حق دسترسی به اطلاعات به خبرنگاران بدهند و تمام خبرنگاران و رسانه‌های آزاد افغانستان را حمایت کنند.
این فهرست هفت نفری در حالی منشر می‌شود که ده‌ها خبرنگار در کابل از سوی طالبان بازداشت و مورد لت‌وکوب قرار گرفته و راهی زندان شده‌اند، اما تاکنون هیچ نهاد داخلی برای آزادی و دادخواهی آنان اقدامی نکرده‌اند.

Back to top button