پاولز: حقوق بشر، حق کار زنان و آموزش دختران اولویت اتحادیه اروپاست!

مصاحبه اخیر آرنولد پاولز رییس هیات اتحادیه روپا برای افغانستان در طلوع‌نیوز حاوی نکات برجسته در بخش حقوق بشر، حقوق زنان، آموزش داختران، فراگیر بودن حکومت و موضوع توقف قتل‌های فراقانونی در این کشور بود. آقای پاولز به صورت جدی و اولویت بندی شده تاکید کرد که این مسایل از اهمیت خاصی برای جهان و اخصاً اتحادیه اروپا برخوردار است و نمی‌توان از کنار آن به سادگی گذشت.
رییس هیات اتحادیه اروپا در بخشی از این مصاحبه ویژه گفت: نخستین موضوع، رفتن دختران به مکتب، این کاملاً نخستین موضوع به اتحادیه اروپا است. موضوع دوم اجازه دادن زنان به کار و موضوع سوم حقوق بشری، آزادی رسانه‌ها، احترام به حقوق زندگی، اینکه دیگر کشتارهای فراقانونی وجود نداشته باشد و پس از آن ایجاد یک ساختار جامع سیاسی که مربوط به افغان‌ها می شود که چگونه آن را ایجاد می‌کنند».
برجسته بودن مسایل حقوق بشری، آموزش دختران، کار و آموزش و سفر زنان، توقف قتل‌های فراقانونی که در واقع نقض کننده حقوق بشر است و همچنان ایجاد یک دولت پاسخ‌گو و فراگیر در افغانستان که تمام جوانب قومی، نژادی، مذهبی و سیاسی در آن دخیل باشد، نشان دهنده عزم جزم کشورهای عضو اتحادیه اروپا و نگاه راهبردی آن اتحادیه در تعامل با هر کشور و دولتی است.
از این جهت، شفافیت در دیدگاه‌ها و بیان اهمیت اولویت‌بندی‌های هر طرفی که در قضیه افغانستان به نوعی یا نحوی دخیل است می‌تواند راه‌کشا باشد و در ایجاد ساختار سیاسی آینده مبتنی بر احترام به حقوق بشر در هر جنبه، آموزش و کار زنان و دختران به عنوان نیم پیکر جامعه و تامین عدالت اجتماعی اهمیت مضاعف می‌یابد؛ زیرا بدون شاخصه‌های مذکور هیچ دولت دولتی به عنوان نهاد برخاسته از سوی ملت ایجاد شده نمی‌تواند و اگر هم به زور میل اسلحه ایجاد شود، ادامه آن ناممکن است.
چنین مولفه‌هایی در جامعه‌های مدرن امروزی جزء جدا نشدنی از زندگی بوده و حتی چانه زدن روی آن به نحوی نشان از عقب‌ماندگی در جبهه سیاسی و اجتماعی و عقلانی بوده و یاد آور سنت‌ها و رسم‌های ناپسند اخلاف انسان‌ها در سده‌ها و هزاره‌های باستانی می‌باشد.
روی این ملحوظ، بیان دیدگاه شفاف و روشن رییس هیات اتحادیه اروپا برای افغانستان در واقع اتمام حجتی است که انجام شده و اکنون توپ در زمین حکومت طالبان است که چطور بازی خواهد کرد.
از جانب دیگر، آرنولد پاولز در باره به رسمیت شناختن حکومت طالبان به این باور است که نخست باید آن‌ها مولفه‌های ذکر شده را احترام کنند و دولت فراگیر تشکیل بدهند و سپس روی به رسمیت شناختن صحبت شود.
آرنوت پاولز در این باره گفت: این برایم جالب است که شما به موضوع به رسمیت شناختن بسیار تمرکز می‌کنید و این چیزیست که مقام‌های طالبان آن را در همه‌ گفتگوهای شان مطرح می‌کنند. پاسخ من این است و امیدوارم واضح باشم که روند به رسمیت شناختن را یک روند طولانی می‌دانم و نه آغاز کدام چیز، این درست نیست که ما نخست به رسمیت بشناسیم و پس از آن همه چیز خوب شود. نخیر، نخست باید همه موارد بهتر شود و پس از آن می‌توانیم در باره به رسمیت شناختن صحبت کنیم.
در کنار مواضع دیگر، این موضع اتحادیه اروپا هم برای افغانستان و فشار سیاسی بر حکومت طالبان در جهت رسیدن به یک ساختار سیاسی با قاعده وسیع اهمیت برجسته می‌یابد؛ زیرا نشان می‌دهد که دیدگاه دو طرف متفاوت است و تا خواسته‌های جهان مدرن پذیرفته نشود، به رسمیت شناختن دور از انتظار است.

Back to top button