خبرنگاران: نهادهای حامی خبرنگاران دیگر نزد ما مشروعیت ندارند
گروه دادخواهی خبرنگاران روز چهارشنبه، یازدهم جوزا سال جاری نشست خبری را در پیوند به سوءاستفاده از نام و هویت خبرنگاران در کابل برگزار کردند.
تعداد خبرنگاران دادخواه به دهها تن میرسد. آنان میگویند ما این نشست خبری را به این دلیل راهاندازی نمودیم تا از حقوق خبرنگاران واقعی دفاع کنیم.
مبین احمد موحد، یکی از خبرنگاران در این نشست خبری میگوید: «چند روز پیش هفت تن از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان به فدراسیون ژورنالیستان کشور پاکستان به عنوان افراد زیر تهدید معرفی شده بودند که هیچ کدامشان هویت رسانهای نداشتند. ما خبرنگاران بارها از انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان خواستهایم تا در این زمینه برای ما وضاحت بدهند اما هیچ کدام از این نهادها قادر به پاسخ ما نشدند.»
آقای موحد به ادامه سخنانش میگوید: در مدت ۲۰ سال گذشته این نهادها برای خبرنگاران هیچ کاری نکردهاند و فقط از نام خبرنگار سوءاستفاده کرده و خانوادههایشان را از کشور بیرون کردند.
همچنین وی گفت، آماری که از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز به نشر رسیده است نشان میدهد که از ۵۴۳ رسانه فعال در افغانستان ۲۳۱ رسانه در کشور غیرفعال شدهاند. در مجموع ۶۴۰۰ خبرنگار از کارهایشان بیکار شدند و رسانههای غیرفعال به دلیل وضعیت بد اقتصادی نتوانستند به کارهایشان ادامه دهند.
مصطفی شهریار، یک تن از خبرنگاران در این نشست خبری میگوید: «ایجاد کمیسیون تخطی رسانهها از طرف حکومت برای ما خبرنگاران یک دستآورد بزرگ است. چون کارها و اشتباهات خبرنگاران از آدرس کمیسیون تخطی رسانهها بررسی، تمام رسانهها و خبرنگاران نورمال به کارهایشان ادامه میدهند و زمانی که مورد پیگرد قرار میگیرند باید از سوی همین کمیسیون پیگیری و اشتباهاتشان گفته شود.»
آقای شهریار همچنان میافزاید، رسانهها همیشه همکار و بازوی اصلی و اساسی حکومتها است. رسانهها در روند شفافیت و سرعت بخشیدن کار همیشه کمک و همکار حکومت میباشند. خبرنگار همیشه صدای مردم را انعکاس میدهد و دیگر هیچ مورد تهدید برای حکومت نیستند و همیشه کمک و همکار اصلی حکومتاند.
آقای شهریار گفت، حمایت از رسانهها، حمایت از حکومت میباشد و از حکومت میخواهیم که هر چه زودتر کمیسیون تخطی رسانهها را فعال کرده و آغاز به کار کنند. از حکومت طالبان میخواهیم که در کمیسیون تخطی رسانهای چند تن از خبرنگاران واقعی را بگمارند تا کارهای این کمیسیون بهتر پیش رود.
محمدرقیب فیاض، یک تن از خبرنگاران در این قطعنامه میگوید: «خبرنگاران قبل از اینکه حرکتی را راهاندازی کنند، به آدرسهایی به نام حمایت از خبرنگاران مراجعه کرده و از آنها خواستند تا در روشنایی قانون و مقرراتی که خبرنگاران در آن دخیل باشند باید مشروعیتشان را کسب کنند. اما این نهادهای رسانهای هیچ توجهی به خواستههای خبرنگاران نکردند. بنابراین خبرنگاران طی این نشست خبری به نهادهای بینالمللی، خانواده رسانههای افغانستان و خبرنگاران اعلام میدارد که دیگر نهادهای حامی خبرنگاران را به رسمیت نشناخته و نزد خبرنگاران مشروعیت ندارند.
آقای فیاض در ادامه سخنانش میافزاید، نهادهای تحت نام حمایت از خبرنگاران از اعتبار برخوردار نیستند.
خواست این خبرنگاران معترض از حکومت و از تمام سازمانهای دخیل در امور رسانهها این است که دیگر این نهادها را به عنوان حامی خبرنگاران به رسمیت نشناسند.
این نشست خبری در حالی برگزار میشود که چند روز قبل، هفت تن از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان به فداراسیون ژورنالیستان کشور پاکستان به عنوان افراد زیر تهدید معرفی شده بودند