توزیع کمکهای بشردوستانه موسسه بیناللملی (همسایگان نیک) برای مردم غرب کابل
گزارش: مهدی انصاری
این نهاد بیناللملی، بهروز سهشنبه، بیستم ثور، در غرب کابل بیش از ۲۵۰۰ بستهی مواد غذایی را برای ۲۵۰۰ خانوادهای نیازمند در غرب کابل توزیع نمود، این کمکها که از سوی موسسهی همسایگان نیک با کمک ریاست مهاجرین کابل برای دهها خانوادههای بیبضاعت و بیسرپرست در کابل و ولایتها بستههای موادغذایی توزیع نموده است.
این کمکها شامل آرد، روغن، برنج و دیگر موادهای غذایی میشود که برای نیازمندان در غرب کابل توزیع شد.
آقای وحیدالله دولتزی، مسوول پروگرام موسسهی همسایگان نیک در کابل میگوید: «این کمکها برای بیش از ۲۵۰۰ خانواده بیسرپرست و بیبضاعت در غرب کابل توزیع میشود که از طرف همکاران ما این خانوادهها شناسایی شده است.»
اقای دولتزی به ادامه سخنان میگوید که ما در سه ناحیه کابل به خانوادههای نیازمند موادهای غذایی توزیع مینماییم که این ناحیهها شامل ناحیه پنجم، ششم و سیزدهم شهر کابل میباشد و در کنار این ما در دو ولایت دیگر نیز توزیع موادهای غذایی داریم که شامل ولایتهای کاپیسا و لوگر میباشد که بیش از ۲۰۰۰ خانوادهای نیازمند از این کمکها بهرمند میشوند و این پروسهی ما در تمام ولایتهای افغانستان ادامه خواهد داشت.
همچنان آقای دولتزی میافزاید که این خانوادههای نیازمند توسط تیم کاری ما شناسایی میشود و وکیلهای گذر هیچ نقشی در این پروسه ندارد، تیم ما بخاطر شفافیت این پروسه، تلاش و کوشش نموده و خانوادههای نیازمند را شناسایی میکنند.
در همین حال، قاری عبدالمتین رحیمزی رییس مهاجرین کابل در این توزیع موادهای غذایی در غرب کابل میگوید: «بعد از به قدرت رسیدن طالبان، وزارت مهاجرین و عودت کنندگان در تمام ولایتهای افغانستان نظارت دارد و کسانی که مستحق کمک باشند از طرف این وزارت کمک میشود و بخصوص در چند ماه گذشته در ولایت کابل در تمام ولسوالیهای این ولایت از طرف وزارت مهاجرین و عودت کنندگان بررسی شده و خانوادهای که مستحق کمک بوده برایشان موادهای غذایی توزیع شده است.»
آقای رحیمزی میگوید: « در دولت امارت اسلامی قوم پرستی نیست و همه اقوام حقوقشان مساوی است و همه اقوام برای پیشرفت کشورشان باید تلاش کند.»
رییس مهاجرین کابل در ادامه سخنان خود میگوید که دولت امارت اسلامی در تلاش است که به وضعیت اقتصادی کنونی کشور توجهی جدی نمایید و کوشش میکند که از این حالت دشوار کشور را نجات بدهند.
شهروندانی که از این کمکها مستفید شده میگویند: «ما دست فروش هستیم و روزانه ۱۰۰ افغانی درامد نداریم و این کمکها میتواند برای چند وقت ما کافی باشد.»
این شهروندان از حکومت طالبان میخواهند که زمینهی کار را برایشان فراهم کند و خودشان بتواند خرج و مصارف زندگی شان را بدست بیاورد چون این کمکهای بیناللملی برای اینها بسنده نیست.
همچنان این سازمان بیناللملی که برای خانودههای نیازمند کمک توزیع میکند از حکومت طالبان میخواهد که امنیت این سازمانها را بگیرند.
در همین حال، موسسهی دیگری در غرب کابل برای خانوادههای شهدا و زخمیهای آخیر غرب کابل پول نقدی توزیع نمود و مسوولان این موسسه میگویند: «این پولها از طرف خیرین خارج از کشور برای ما فرستاده شده است و ما این کمکها را برای خانوادههای شهدا و زخمیهای حادثهی اخیر غرب کابل توزیع نمودیم.»
سکینه ابراهیمی، مسوول این موسسه به روزنامه پنجره میگوید: «ما به مدت ۳ سال است که این کار را شروع کردیم و هر ماه ۳۵ خانوادهی نیازمند را کمک میکنیم و این بار ما خانوادههای شهدای اخیر غرب کابل را تحت پوشش این کمکها قرار دادیم.»
خانم ابراهیمی به ادامهی سخنان میگوید که این کمکها شامل موادهای غذایی و پول نقد میباشد و در هر ماه و هر فصل این کمکها متفاوت است.
این موسسه بنام موسسهی خیریهی فانوس یاد میشود و به مدت ۳ سال میشود که در غرب کابل فعالیت دارد.
این کمکها در حالی به خانوادههای نیازمند در کابل صورت میگیرد که هزاران خانواده بعد از حاکم شدن طالبان به افغانستان با فقر دست و پنجه نرم میکند و سازمان جهانی غذا در تازهترین گزارش خود از وضعیت بد اقتصادی مردم افغانستان خبر داده و به گفتهی این سازمان 19.7 میلیون تن از شهروندان افغانستان با گرسنهگی شدید رو به رو است. به گفته این سازمان خشکسالی طولانی و بحران عمیق اقتصادی معیشت میلیونها تن را در سراسر افغانستان تهدید خواهد کرد.
این گزارش در حالیست که چندی پیش بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان گفته است که در تازه ترین ارزیابی سازمان جهانی کار نشان میدهد که در سه ماه اخیر سال ۲۰۲۱ میلادی ۵۰۰ هزار تن در افغانستان کارهای شان را از دست داده اند.