بیشتر از ۵ هزار سیاره‌ ورای منظومه شمسی ما کشف و ثبت شده‌اند

تعداد سیاره‌هایی که ورای منظومه شمسی ما کشف و ثبت شده‌اند به تازگی از مرز پنج هزار عدد عبور کرده است که بیانگر راه ۳۰ ساله‌ اکتشافی است که تلسکوپ‌های فضایی ناسا تا کنون پیموده‌اند.

دیروز، ۲۱ مارس نقطه عطف بسیار مهمی برای دانشمندان رقم خورد؛ چرا که با اضافه شدن جدیدترین گروه ۶۵ تایی از سیاره‌های فراخورشیدی (ورای منظومه شمسی) حالا پنج‌ هزار و پنج سیاره در آرشیو ناسا ثبت شده است که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند.

هر یک از این سیاره‌ها در تحقیقات، بررسی و ثبت شده‌اند و با تکنیک‌های تشخیص یا روش‌های تجزیه و تحلیل چندگانه مشاهده شده‌اند.

در گذشته‌ای نه چندان دور، ما در جهانی زندگی می‌کردیم که تعداد سیاره‌های شناخته شده در آن بسیار محدود بود که همه آنها هم به دور خورشید خودمان می‌چرخیدند. اما اکنون بیش از پنج هزار سیاره را می‌شناسیم که شامل جهان‌هایی هستند کوچک و با پوسته صخره‌ای مانند زمین، غول‌های گازی چندین برابر بزرگتر از مشتری و “مشتری های داغ” در مدارهای بسیار نزدیک، دور ستاره هایشان می‌چرخند.

حالا و به کمک تلسکوپ‌های چندین میلیارد دلاری ناسا، می‌دانیم “ابر زمین‌ها”یی وجود دارند که ممکن است جهان‌های صخره‌ای بزرگ‌تر از جهان ما باشند، و “نپتون‌های کوچک”، که نسخه‌های کوچک‌تری از نپتون منظومه ما هستند. سیاره‌هایی که همزمان به دور دو ستاره می‌چرخند و سیاره‌هایی را که سرسختانه به دور بقایای فروپاشیده ستارگان مرده می‌چرخند را هم به این فهرست ۵ هزار تایی اضافه کنید.

#بی‌بی‌سی

Back to top button