وزیر امر به معروف نهی از منکر: ۲۰ سال افکار بیگانه بر افغانها تحمیل شده است
سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان مدعی شده که در حال حاضر «امارت اسلامی» طالبان «به خصوص امر بالمعروف و نهی عن المنکر ترجمان دین است.»
به گزارش خبرگزاری باختر، محمد خالد حنفی خطاب به ماموران این وزارتخانه در کابل گفته که «بیست سال در افغانستان غربیان و ناتو حکومت کردند و بر مردم افکار شان را تحمیل کردند، حالا زمان آن است که شما افکار مردم را اصلاح کنید.»
او از «محتسبان» وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان خواست که هنگام اجرای مسئولیت «صبر و حوصله از خود نشان دهند.»
اظهارات آقای حنفی در حالیست که بسیاری از افغانها از نحوهٔ برخورد افراد طالبان با مردم شکایت دارند و تفسیر سختگیرانهٔ آنها از دین را به چالش گرفتهاند.
اخیرا ویدیویی در شبکههای اجتماعی نشر شده که که در آن یک جنگجوی طالبان به روی یک جوان «متهم به دزدی» سیلی زده و موی او را قیچی میکند. طالبان اما گفتند این عملی «خودسرانهاست» که پیگیری میشود.
ولی بسیاری از کاربران افغان آنچه را این فرد طالبان میکند «تحقیر و زیر پای کردن کرامت انسانی» توصیف کردهاند.
برخی دیگر گفتهاند که حتی اگر دزدی کرده بود نباید این چنین «محکمه صحرایی» میشد. یک کاربر نوشت، آن جوان «اگر دزد هم باشد آیا ریختن آبروی یک انسان در اسلام جواز دارد؟ در اسلام چقدر در حفظ آبرو تاکید شده.»
بیش از یک هفته پیش بیبیسیدری ویدیویی را منتشر کرد که یکی از مخاطبان ما از شمال کابل فرستاده بود که در آن دیده میشود، جنگجویان طالبان افراد را توقیف میکنند تا موبایلهایشان را بازرسی کنند.
بسیاری از کاربران این عمل طالبان را «تجاوز به حریم خصوصی افراد» توصیف کرده و آن را محکوم کردند.
چند روز بعد محمدصادق عاکف سخنگوی وزارت امر به معرو ف و نهی از منکر طالبان گفت که مقامات «به تمام محتسبین هدایت دادهاند که با در نظرداشت احکام شرعی به حریم خصوصی کسی تعرض نکنند و موبایلهای اشخاص را بررسی نکنند.»
همچنین، بر اساس گزارشها پس از آنکه مقامات وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در هرات نمایش مانکنها در مغازههای لباس فروشی را «حرام» خواندند، ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میدهد برخی مغازهداران با اره سر مانکنها را از گردن آنها جدا میکنند.
شمار زیادی از کاربران در شبکههای اجتماعی این موضع طالبان را زیر سئوال برده و گفتهاند در اکثر کشورهای اسلامی از این مانکنها بخاطر نمایش لباس استفاده میشود و ایرادی ندارد چون مردم آنها را با قصد پرستش در مغازههای خود نگذاشتهاند.
ویدیوهای دیگری نیز منتشر شده که ماموران طالبان را در خیابانهای کابل در حالی نشان میدهد که در مورد اجرای مقررات و محدودیتهای تازه این گروه درباره زنان، منع شنیدن موسیقی و ریش گذاشتن به رانندگان تذکر میدهند.