کشورهای اروپایی و داشتن یک نمایندگی مشترک در افغانستان
طاهره رحیمی
امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه، پیش از سفر به عربستان سعودی، بیان کرد که: کشورهای اروپایی روی ایجاد یک نمایندگی مشترک کاری میکنند تا سفیرانشان به کابل برگردند. مکرون میگوید: ما در مورد سازمانی بین چندین کشور اروپایی فکر میکنیم. وی میافزاید، یک مکان مشترک برای چندین کشور اروپایی که زمینه حضور سفیران ما در کابل را فراهم کند.
رئیس جمهوری فرانسه گفت که ایجاد نمایندگی مشترک، اقدامی متفاوت از به رسمیت شناختن سیاسی یا گفتوگوی سیاسی با طالبان است. ما به محض اینکه بتوانیم نمایندگی داشته باشیم، یک نمایندگی خواهیم داشت.
هفته پیش، توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان به همراه هیئتی از کمیسیون اروپا با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه و عدهای از مقامات حکومت طالبان در قطر دیدار کردند.
در پی سرنگونی برقآسای دولت مورد حمایت غرب در افغانستان و قدرت گرفتن طالبان، کشورهای غربی سفارت خانههای خود را در کابل بستند و کارکنان این سفارتخانهها به دوحه منتقل شدهاند و از آنجا امور افغانستان را پیش میبرند.
در بیانیهای که هیئت اروپایی در پایان این نشست روز یکشنبه، ۲۸ نوامبر، منتشر کرد، این هیئت از رهبری طالبان خواست که «گامهای سریع، معنادار و ملموسی به سوی ایجاد یک دولت فراگیر بردارد که بازتابدهنده غنای جامعه افغانستان باشد، و از نگاه قومی، سیاسی و مذهبی از اقشار مختلف افغانستان نمایندگی کند و زنان و مردان در پستهای ارشد، در آن حضور داشته باشند، و راه آشتی ملی را هموار کند.»
همزمان، فرانسه عملیاتی را برای خارج کردن نزدیک به سیصد و سی نفر از افغانستان انجام دادهاست. گزارش شده که بسیاری از افرادی که بیرون کشیدهشدهاند، غیرنظامیانی هستند که با نظامیان فرانسه در افغانستان کار میکردند. تعدادی از خبرنگارانی که در افغانستان جانشان در خطر بوده، نیز در میانشان حضور دارند.
در جریان گفتوگوهای دو روزه بین طرفین، نمایندگان اتحادیه اروپا شروط ارائه کمکهای بشردوستانه و توسعهای به افغانستان تحت حاکمیت طالبان را اعلام کردند.
پس از اعلام حکومت طالبان در ماه سپتمبر، هیچ کشوری هنوز آن را بهرسمیت نشناختهاست.