زُباله‌های الکترونیکی: امسال بیش از ۵ میلیارد تیلفون همراه دور انداخته می‌شود

انجمن بین‌المللی زباله‌های الکترونیکی و الکتریکی که مقر آن در شهر بروکسل است می‌گوید که امسال ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دستگاه تیلفون همراه در سراسر جهان دور انداخته می‌شود.

این برآورد بر اساس داده‌های تجارت جهانی است که مشکل رو به افزایش محیط زیستی زباله‌های الکترونیک را برجسته می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از مردم به جای بازیافت،‌ موبایل‌های قدیمی خود را نگه می‌دارند.

مواد معدنی گران‌بهایی مانند مِس موجود در سیم‌ها و فلز کُبالت در باتری‌های قابل شارژ،‌ که از زباله‌های الکترونیکی استخراج نمی‌شود باید استخراج و بازیافت شود.

پاسکال لروی،‌ مدیر انجمن بین‌المللی زباله‌های الکترونیکی و الکتریکی گفت: «مردم متوجه نیستند که همه این مواد به ظاهر ناچیز و کوچک ارزش زیادی دارند و در سطح جهانی، حجم زیادی را تشکیل می‌دهد.»

تخمین زده می‌شود که ۱۶ میلیارد تیلفون همراه در سراسر جهان وجود دارد و یک سوم تیلفون‌های همراه در اروپا دیگر استفاده نمی‌شود و در انباری افتاده است.

انجمن بین‌المللی زباله‌های الکترونیکی و الکتریکی می‌گوید که تحقیقات‌اش نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰ یعنی ۸ سال دیگر میزان زباله‌های الکترونیکی به ۷۴ میلیون تن در سال افزایش پیدا می‌کند و هر ساله «کوهی» از زباله‌های الکترونیک از ماشین لباس شویی و توستر گرفته تا کامپیوتر و دستگاه جی‌پی‌اس اضافه می‌شود.

اوایل سال‌جاری میلادی، انجمن سلطنتی شیمی در بریتانیا کمپنی را برای ترویج استخراج فلزات گرانبها از زباله‌های الکترونیکی برای تولید محصولات جدید به راه انداخت.

این سازمان بر این واقعیت تاکید کرد که درگیری‌های جهانی از جمله جنگ در اوکراین زنجیره تامین فلزات گرانبها را تهدید می‌کند.

در حال حاضر فقط کمی بیش از ۱۷ درصد زباله‌های الکترونیکی در جهان به درستی بازیافت می‌شود اما اتحادیه بین‌المللی مخابرات یا آی‌تی‌یو که وابسته به سازمان‌ملل است، هدفی تعیین کرده که این میزان تا پایان سال آینده به ۳۰درصد افزایش یابد.

بررسی‌های سازمان «متریال فوکوس» در بریتانیا نشان می‌دهد که بیش از یک میلیون دستگاه الکتریکی در این کشور وجود دارد که هنوز کار می‌کند اما استفاده نمی‌شود. تخمین زده شده که این دستگاه‌ها که احتمالا حدود ۵ میلیارد و ۶۳ میلیون پوند ارزش دارند در خانه های مردم تلمبار مانده است.

همچنین محاسبه شده که خانواده‌ها در بریتانیا اغلب با فروختن وسایل الکترونیکی که استفاده نمی‌کنند دست‌کم بتوانند ۲۰۰ پوند پول کسب کنند.

پاسکال لروی،‌ مدیر انجمن بین‌المللی زباله‌های الکترونیکی و الکتریکی می‌گوید که کارهای خیلی بیشتری باید انجام شود.

او می‌گوید: «قرار دادن جعبه‌های جمع آوری زباله‌های الکترونیکی در سوپرمارکت‌ها،‌ بازگرداندن وسایل الکترونیکی شکسته و قدیمی هنگام خرید دستگاه جدید و تشویق مردم به بازگردان این اقلام» از جمله این اقدامات است.

 

Back to top button