وزیر امر به معروف بند را آب داد؛ دلیل اصلی محرومیت دختران از آموزش این است!
روز سه شنبه پنجم میزان همایش تجلیل از روز گردشگری در کابل، مبدل به دوئل دو مقام بلندپایه طالبان بر سر آموزش دختران و سرنوشت مکتبهای دخترانه شد. در این همایش، ملا عباس استانکزی معین سیاسی وزارت خارجه طالبان ضمن انتقاد از بسته ماندن مکتبها دخترانه گفت که آموزش بر مرد و زن واجب است و بسته نگه داشتن مکتبهای دخترانه هیچ توجیه شرعی ندارد.
نویسنده: طارق قاسمی
او ماننده همیشه خواستار بازگشایی مکتبهای دخترانه دوره لیسه و متوسطه شد و از وزارت معارف گروه طالبان خواست که موانع را هرچه زودتر برطرف کند؛ خواستهای که در میان حلقات رهبری طالبان هرگز خریداری نداشته و پیشیزی نیرزیده است.
اما اظهارات عباس استانکز با واکنش بسیار تند ملا خالد حنفی وزیر امر به معروف طالبان مواجه شده و به شدت مورد سرزنش قرار گرفت.
توجه و دقت به سخنان ملا حنفی که سمت وزارت امر به معروف طالبان را به دوش دارد و یکی از رادیکالترین و در همان زمان عقبمانده ترین مقام این گروه نیز است، آشکار میسازد که تمام بازیهای سیاسی و زبانی گروه طالبان در باره آموزش دختران دروغ و دیپلماسی است؛ زیرا اظهارات ملا حنفی بند را آب داده و افشا میکند که در نزد طالبان آموزش دختران و پرداختن به آن در واقع ضیاع وقت و بالتبع عملی است کاملاً بیهوده.
ملا حنفی در پاسخ به اظهارات ملا استانکزی گفت که آموزش علوم غیر دینی یا به تعبیر خود او عصری، مباح است و مصروف ساختن خود به کارهای مباح نیز ضایع کردن اوقات شریفه به حساب میآید.
در یک سال گذشته همواره طالبان با توسل به بهانههای مختلف از بازگشایی مکاتب دخترانه ابا ورزیدهاند. گاه محیط سالم را بهانه میآورند، گاه نبود بودجه را و زمانی هم نصاب آموزشی را، اما همواره از ابراز اعتقادات درونی خود طفره میروند.
ولی تمام پنهانکاری و بازیهای سیاسی طالبان را ملا خالد حنفی وزیر امر به معروف این گروه در یک بار احساساتی شدن علیه ملا استانکزی به باد فنا داده و نشان داد که منظومه فکری طالبان در گام نخست با آموزش برخورد بسیار عقبمانده دارد و در گام بعدی، اصولاً آموزش دختران را کاری میداند مباح که سبب ضیاع وقت میشود.
چنین باوری از دایری فکری-عقیدتی طالبان که متنی بر رادیکالیزم دیوبندی و مکتب کلامی اشعری است سرچشمه گرفته و با چاشنی سنن قبیلهای آمیخته شده و ملغمه برخورد این گروه را با سرنوشت میلیونها دختر این سرزمین فراهم ساخته است.
طالبان در یک سال گذشته سعی کردند با مسئله معارف و دختران از جامعه جهانی امتیاز سیاسی کسب کنند، بنا بر این خلاف باورهای عصر حجری خود از گفتن این حقیقت تلخ که یکسره با آموزش دختران و حتی پسران در مکتبهایی که علوم عصری آموزش داده میشود طفره رفتند، اما اکنون درک کردهاند که جهان بدون دیدن عمل از سوی طالبان، با وعده و وعید میانخالی امتیاز نمیدهد، سرخورده و خشمگین، به دوئل میان گروهی پرداخته و جناح رادیکالتر، از سر خشم و غیظ و عقده تحقیر شدگی، مکنونات قرون وسطایی خود را به بیرون پرتاب میکند.