خبرنگاران کابل برنامه انجمن خبرنگاران را تحریم کرد

گزارش: مهدی انصاری

ده‌ها تن از خبرنگاران در کابل برنامه انجمن مستقل خبرنگاران را که به مناسبت روز مطبوعات برگزار می‌شد تحریم کرد.
ده‌ها تن از خبرنگاران بروز دوشنبه، (۱۹ ثور) برنامه انجمن مستقل خبرنگاران را که قرار بود به مناسبت سوم می روز جهانی آزادی مطبوعات برگزار شود تحریم کردند.

رسول شهزاد یکی از خبرنگاران می‌گوید: «نهادهای که تحت نام حمایت از خبرنگاران و رسانه‌ها فعالیت کردند همواره از نام و هویت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای سو استفاده کردند.»

آقای شهزاد افزود که این نهادها با برگزاری چنین نشست‌های نمایشی به دنبال گرفتن پروژه‌های کوچک و بزرگ از نهاد‌های خارجی هستند.

آقای شهزاد در ادامه‌ی سخنان افزود که این نهادها با پوشش حمایت از کارمندان رسانه‌ها برای خود و همکاران‌شان کار می‌کنند و با استفاده از نام و هویت خبرنگاران تجارت می‌کنند.

از سوی هم وحیده بیات یکی از خبرنگاران در کابل می‌گوید که خبرنگاران متحد و یک صدا علیه انجمن مستقل خبرنگاران ایستادند و برنامه‌ی این نهاد خودخوانده را تحریم کردند.

خانم بیات افزود که خبرنگاران باید در این شرایط متحد و یک پارچه برای مبارزه با این مافیای رسانه‌ای ایستادگی کنند تا دیگر هیچ نهادی نتوانند از هویت خبرنگاران سو استقاده کند.

ناصر بوستان یکی دیگر از خبرنگاران گفت: «این نهادها به برگزاری نشست‌های نمایشی به دنبال گرفتن پروژه هستند تا بتواند از نام و هویت خبرنگاران  سو استفاده کنند.»

مصطفی شهریار یکی دیگر از خبرنگاران گفته است که چنین برنامه‌ها طعمه چرب برای نهادهای حامی رسانه‌ها مانند انجمن ژورنالستان است و زمینه سو استفاده را قبل از قبل آماده می‌کند.

وی از سایر خبرنگاران خواسته است که در این برنامه حضور نیافته و چنین برنامه‌ها را تحریم کنند.

آقای شهریار افزوده است که حضور نداشتن خبرنگاران در اصل احترام گذاشتن به خود و شخصیت رسانه‌‌ای خبرنگاران است.
این در حالی است که در ماه‌های اخیر ده‌ها تن از خبرنگاران افغانستان حرکت دادخواهی را به راه انداخته و طی دو نشست خبری اعلام کرده است که نهادهای تحت نام حمایت از رسانه و خبرنگاران فعال بودند اما در اصل نماینده این خبرنگاران نیستند و نزد خبرنگاران مشروعیت ندارد.

از سوی هم رقیب فیاض یکی از خبرنگاران گفته است که خبرنگارانی که به کار خبرنگاری و رسانه‌ای متعهد است نباید چنین برنامه‌های را پوشش بدهند زیرا این نهادها همواره از هویت خبرنگاران استفاده کرده و با خون خبرنگاران تجارت می‌کنند.

از سوی دیگر فرخنده محبی یکی از خبرنگاران گفت: «بعد از تغییر نظام سیاسی برخی از خبرنگاران از وظایف شان برکنار شدند و این نهادها برای  خبرنگاران بی‌سرنوشت هیچ اقدام فوری نکردند و در بی‌برنامه‌گی قرار دارند و هم‌چنان چندین بار از نام خبرنگاران سو استفاده کردند، با آن هم خبرنگاران را تنها گذاشتند و کمک نکردند، هم‌چنان این روند ادامه دارد.

خانم محبی افزود که این نهادها هر روز پلان‌ها و پروژه‌های مختلف و عکس‌های متفاوت در دنیایی مجازی نشر می‌کنند و هیج فعالیت واقعی که به نفع خبرنگاران باشد انجام نداده است.

انجمن مستقل خبرنگاران افغانستان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که قرار است از سوم می روز جهانی آزادی مطبوعات تجلیل شود و همچنان در حاشیه این نشست از سالگرد یکی از خبرنگاران کشور نیز تجلیل شود.

گفتنی است که ده‌ها تن از خبرنگاران کشور خواسته است تا این برنامه را پوشش ندهند.

Back to top button