
توزیع کمکهای مواد غذایی از سوی عربستان در کابل آغاز شد
گزارش: مهدی انصاری
توزیع کمکهای بشردوستانه عربستان سعودی روز دوشنبه، پنجم ثور، رسما در یک نشست خبری از سوی سرپرست سفیر عربستان در کابل آغاز شد.
در این نشست خبری سرپرست سفیر عربستان در کابل میگوید که این کمکها شامل بستههای آرد، روغن، برنج، بوره، لوبیا و خرما میباشد که برای خانوادههای بیبضاعت و خانوادههایی که وضعیت اقتصادیشان بد است توزیع میگردد.
بدر ابراهیم العتیبی، سرپرست سفیر عربستان در کابل میگوید: «شهروندان افغانستان نیازمند کمکهای فوریاند و عربستان تلاش دارد این کمکها را بیشتر کند تا شهروندان افغانستان را از این وضعیت دشوار نجات دهد.»
سرپرست سفیر عربستان در کابل در ادامه سخنان خود تایید میکند که این کمکها برای ۱۸۶۰۰ خانواده نیازمند توزیع میشود و این کمکها برای خانوادههای نیازمند کافی نیست. ما تلاش میکنیم که این کمکها در آینده افزایش یابد.
در همین حال، مولوی عبدالله حماد، رییس سره میاشت ولایت کابل، در جریان توزیع این کمکها به رسانهها گفت: «این کمکهای بشر دوستانه کشور دوست، عربستان سعودی با هماهنگی سره میاشت صورت گرفته و توزیع میشود.»
آقای حماد در ادامه گفت که این کمکهای عربستان تنها در ولایت کابل نبود و ما تلاش میکنیم تا در دیگر ولایات افغاستان کمکها را برسانیم و کسانی که وضعیت زندهگیشان بد است از این کمکها مستفید شوند.
در همین حال، کسانی که از این کمکها مستفید شدهاند، از وضعیت بد زندهگی خود چنین حکایت میکنند: «در خانواده ۱۲ نفر هستیم و خودم مریض هستم و هیچ کس را نداریم که خرج و مصارف خانه را پیدا کند.»
شاجان، یکی دیگر از این خانوادههایی است که این کمکها را گرفته و میگوید: «خودم یک زن بیوه هستم که کسی را ندارم در خانه کار کند و خرج و مصارف را تامین کند.»
خانوادههایی که از این کمکها مستفید شدهاند از عربستان سعودی تقدیر و تشکر نموده و این کمکها را بسنده ندانسته و خواهان ادامه کمکها برای مردم فقیر افغانستان هستند.
خانوادههای نیازمند برعلاوه کمک امارت اسلامی به آنان، خواهان شغل از سوی امارت اسلامی شدهاند.
این کمکها از سوی بنیاد خیریه ملک سلمان صورت گرفته است که دفتر مرکزیشان در ریاض، پایتخت عربستان سعودی موقعیت دارد. مجموعه این کمکها به ارزش یک میلیون دالر امریکایی میباشد که این کمکها در کابل و دیگر ولایات افغانستان برای خانوادههای بیبصاعت و بیسرپرست توزیع میشود. سهم هر ولایت نزدیک به 4000 هزار خانواده میباشد.
این کمکها در حالی صورت میگیرد که در پی فروپاشی دولت پیشین افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در پانزدهم اگست سال 2021، کمکهای جامعه جهانی به افغانستان متوقف شده و میزان فقر و گرسنگی در افغانستان افزایش یافت است.
بر اساس گزارشهای سازمان ملل، بیشتر از ۲۳ میلیون انسان در افغانستان به کمکهای فوری در زمینه غذا و سرپناه نیاز دارند و اگر مقدار کمکهای بشردوستانه افزایش نیابد و راههای ارسال کمک به مردم افغانستان تسهیل نگردد، به دلیل فقر و گرسنگی، فاجعه انسانی رخ خواهد داد.