رئیس رادیو و تلویزیون ملی افغانستان: کار و تحصیل حق زنان است
رئیس رادیو تلویزیون ملی گفت نیمی از جمعیت افغانستان را زنان تشکیل میدهند و حکومت طالبان معتقد است کار کردن حق شرعی، قانونی و انسانی زنان است.
ضیاالحق حقمل رئیس رادیو تلویزیون ملی افغانستان ضمن تأکید حضور بانوان در محافل کاری میگوید ما به تخصص آنان نیاز داریم و بدون حضور آنها فعالیت جمعی مختل میشود.
به گفته وی طالبان کار کردن زن را حق شرعی، قانونی و انسانی آنها میدانند.
به نقل از رسانه های ایرانی «ضیا الحق حقمل» رئیس رادیو تلویزیون ملی افغانستان در دیدار با جمعی از اصحاب رسانه ایرانی گفت: «پس از گذشت نزدیک به چهار ماه از تحولات افغانستان، سعی بر این بود که پخش برنامهها و چاپ روزنامهها متوقف نشود».
وی افزود: «با وجود مشکلات فراوان اقتصادی، اما سعی کردیم بخشهای مختلف خبری بهموقع پخش شده و روال قبلی در قبال برنامههای مختلف ادامه یابد».
حقمل درباره همکاری با ایران در حوزه رسانه نیز گفت: «ایران بهعنوان کشور همسایه و همزبان و فرهنگ با افغانستان دارای تجربیات ارزشمند در حوزه رسانه بوده و امیدواریم همکاری با این کشور در زمینههای مختلف گسترش یابد».
وی در خصوص تعداد تلویزیون و رادیوهایی که در افغانستان تولیدات دارند، نیز گفت: «این اداره دارای ۳ تلویزیون ملی، ورزش و معارف و دارای ۳ رادیوی ملی، شریعت و معارف میباشد».
حقمل همچنین افزود: «حدود ۱۷۶۲ تن در این ۶ رسانه مشغول به فعالیت هستند».
وی با بیان اینکه این اداره دارای صفحات زیادی در شبکههای اجتماعی است، تاکید کرد: «میخواهیم رادیو تلویزیون ملی افغانستان صدای مردم این کشور باشد».
حقمل که دانشآموخته رشته ادبیات فارسی از دانشگاه ننگرهار است، از علاقهاش به شعرای ایرانی و محبوبیت سعدی و حافظ در میان مردم افغانستان سخن گفت.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت افغانستان را زنان تشکیل میدهند، خاطر نشان کرد: «حکومت طالبان معتقد است کار کردن حق شرعی، قانونی و انسانی زنان بوده و زمانی که طالبان به کابل آمد، به زنان اطمینان داد در کار آنها مانعی ایجاد نخواهد کرد».
وی افزود: «بهدنبال ایجاد شرایط مناسب برای حضور بانوان در محافل کاری هستیم، چراکه به تخصص بسیاری از آنان نیاز بوده و بدون حضور آنها فعالیت جمعی مختل میشود».
رییس رادیو و تلویزیون ملی افغانستان گفت: «نظر شخصی من این است که زنان حق دارند کار کنند چراکه آنها سالها زحمت کشیده و درس خواندهاند».