عبدالغنی برادر: اعضای دولت قبلی از عادت خود به فساد و قتل و غارت نمی توانند دست بکشند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست رییس الوزرای طالبان گفته ‌است که برای جلوگیری از بدنامی نظام طالبان از حضور چهره‌های دولت قبلی در چوکات نظام شان خوددداری کرده‌اند.

او در گفت‌وگوی با رادیو تلویزیون ملی گفت: «ما بین خود تصمیم گرفتیم که اعضای دولت قبلی که ‘عادت به فساد ‘ دارند، نمی‌توانند در نظام ما وارد شوند، شمارشان چند نفر است، اما وارد شدن آنها تمام نظام را بدنام می‌کند.»

آقای برادر با متهم کردن چهره‌های دولت پیشین به فساد گفت: آنها از «عادت خود به فساد و قتل و غارت نمی‌توانند دست بکشند.»
معاون اول نخست وزیر طالبان گفت که طالبان در هنگام ورود به کابل، هیچ برنامه‌ای برای ترور محمد اشرف غنی رئیس جمهور پیشین نداشتند. آقای غنی و سایر نزدیکان او می‌گویند که طالبان پس از تصرف کابل، پایتخت، قصد ترور او را داشته‌اند.

اما آقای برادر این اتهامات را رد کرد و گفت بسیاری از رهبران و سیاستمداران افغانستان در حال حاضر در افغانستان هستند و به گفته او، زندگی عادی دارند و با مردم ملاقات می‌کنند.

او از کمک‌های بشردوستانه جهانی سپاس‌گزاری کرد اما گفت «کافی» نیست و باید دولت طالبان به رسمیت شناخته شود تا با کشورهای مختلف روابط اقتصادی و تجارتی برقرار کنیم.

او گفت: «کابینه فعلی طالبان (سرپرست و موقت) است و در درازمدت فکر وارد کردن افراد دارای استعداد و اهلیت را به عنوان معاون یا وزیر داریم.»

آقای برادر گفت: اکنون، طالبان گروه یا حزبی نیست بلکه به عنوان یک نظام است.

عبدالغنی برادر در پاسخ به سوالی در مورد گزارش‌های قتل و شکنجه افسران پیشین ارتش افغانستان گفت: تمام افراد دولت پیشین شامل عفو عمومی شده و طالبان «برنامه کشتن کسی را ندارد.»

یک ماه پیش، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی گفت که نیروهای طالبان از زمان تسلط بر کشور در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، با وجودی که «عفو عمومی» اعلام شد، بیش از ۱۰۰ افسر پلیس و اداره اطلاعاتی سابق را تنها در چهار ولایت اعدام یا ناپدید کرده‌اند.

با این حال، آقای برادر گفت: با سربازان حکومت پیشین “آشکارا زیاده‌روی نشده” است و اضافه کرد: اگر در بعضی موارد شخصی و پنهانی صورت گرفته باشد، عاملان آنها بازداشت شده‌اند، رهبر طالبان فرمان عفو داد و دوباره بر اجرای آن تاکید کرد.

عبدالغنی برادر گفت: همه حق آموزش دارند. او تعطیلی دانشگاه‌های دولتی را به دلایل «اقتصادی و اخلاقی» دانست و گفت که دولت طالبان دستور العمل آموزش زنان را تنظیم خواهد کرد.

در چهار ماهی که از تسلط طالبان بر افغانستان گذشته است، شماری از فعالان زن بارها در اعتراض به سیاست‌های طالبان تجمع کرده اند.

نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button